ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΑΡΞΗ ΕΝΥΔΑΤΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΑΤΟΠΙΚΗΣ ΔΕΡΜΑΤΙΤΙΔΑΣ

Η έγκαιρη ενυδατική περιποίηση σε παιδιά με ατοπική δερματίτιδα όχι μόνο μπορεί να περιορίσει σημαντικά τη βαρύτητα της νόσου αλλά μπορεί επίσης να συμβάλλει σημαντικά στην ελάττωση χρήσης τοπικών κορτικοστεροειδών για τον έλεγχο των συμπτωμάτων αυτής. Νεότερες πολυκεντρικές μελέτες έδειξαν επίσης ότι η βελτίωση του επιδερμιδικού φραγμού μέσω της προληπτικής ολοσωματικής επίθεσης ενυδατικών σκευασμάτων σε βρέφη με παρουσία θετικού οικογενειακού ιστορικού αλλεργικών νοσημάτων οδήγησε σε σημαντική ελάττωση της μελλοντικής ανάπτυξης άσθματος, αλλεργικής ρινίτιδας αλλά και ευαισθητοποιήσεων σε τροφικά αλλεργιογόνα.

Η επιλογή του σωστού ενυδατικού σκευάσματος θα πρέπει να γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή και σύνεση στην περίπτωση βρεφών με βάβες ατοπικής δερματίτιδας που δεν έχουν εντάξει στη διατροφή τους σημαντικά βασικά τροφικά αλλεργιογόνα (σιτηρά, ξηρούς καρπούς). Σε αυτά η επιλογή ενός σκευάσματος που περιέχει τα εν λόγω αλλεργιογόνα, ενέχει σημαντικά τον κίνδυνο ευαισθητοποίησης του βρέφους μέσω του διαταραγμένου δερματικού φραγμού και πιθανής εκδήλωσης αλλεργίας μελλοντικά.

Έτσι, σε αυτές τις περιπτώσεις τα χρησιμοποιούμενα ενυδατικά προϊόντα οφείλουν να είναι ελεύθερα τόσο από έκδοχα και αρωματικά αλλά και από αχρείαστο αλλεργιογονικό πρωτεϊνικό φορτίο.

Ρωτήστε λοιπόν τον αλλεργιολόγο για το κατάλληλο ενυδατικό σκεύασμα και βοηθήστε το παιδί σας. Με μια απλή κίνηση μπορείτε να προλάβετε αρκετά πιο σύνθετες καταστάσεις…

 

Διαβάστε επίσης άλλες μορφές πρόληψης :

Αν θέλετε να κάνετε κάποια ερώτηση παρακαλώ συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας.